Swipe to the left

​Без болки в гърба и кръста? Решението е в офис стола!

​Без болки в гърба и кръста? Решението е в офис стола!
11 март 2020 г. 1787 прегледa

Изисква ли работата ви да седите 40 и повече часа седмично? Ако отговорът е да, е силно препоръчително за доброто ви здравословно състояние да следвате някои прости правила за ергономия на вашето работно място. Това несъмнено би предотвратило напрежение и болка в областта на врата, гърба, коленете и бедрата, дори и увреждане на зрението. За да избегнете последиците от всичко това и да не измъчвате тялото си, следвайте нашите съвети:

Правилна височина и дълбочина на седалката

Изберете стол, който е ергономичен и притежава разнообразни функции за регулиране както във височина, така и в дълбочина. Трябва краката да имат добър контакт с пода и да могат да се движат свободно. По този начин ще се намали последствието от обездвижването - изтръпването. Специалистите препоръчват дълбочината на седалката да e 5 см от свивката на коляното, а височината на седалката и облегалката да са съобразени с ръста. Гърбът трябва да е изправен и максимално назад. Не забравяйте, че трябва да има и поне 3-4 пръста разстояние между вътрешната част на коляното и седалката.

Не подценявайте монитора

За да помогнете на врата ви да остане отпуснат, без напрежение и в нормална позиция, мониторът трябва да бъде директно пред вас – на разстояние между 60 и 80 сантиметра от лицето. Най-лесният ориентир е дължината на ръката ви. Освен това мониторът трябва да е малко под нивото на очите. Ако е правилно поставен, това ще позволи и главата да не се навежда или изправя повече от необходимото и така ще липсва напрежение и умора в трапецовидния мускул. Изберете клавиатура, която да е с до 15 градуса наклон. За правилната стойка на монитора, може да помогне специална стойка, която е разработена за прецизно регулиране на индивидуалните ви нужди.

Редовно ставане от стола

Най-ергономичният стол е този стол, който може да се движи и регулира възможно най-много. Въпреки това е изключително важно да не забравяме изправянето средно на всеки 40 минути. Една кратка разходка или разтягане може да противодейства осезаемо на негативните ефекти от продължителното седене и да ангажира мускулите за добра стойка. За да се чувства тялото ви максимално добре, добър вариант би бил и регулируемо бюро, което дава възможност за работа в изправено положение.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"