Swipe to the left

Как атмосферата в офиса да бъде максимално приветлива

6 май 2016 г. 647 прегледa

Независимо колко време прекарвате в офиса си, не е лошо атмосферата да се приближава по комфорт, удобство и приветливост до тази на вашия собствен дом. В пространството от където ръководите бизнеса, организирате целия си работен график и се занимавате с обработка на огромно количество данни заслужавате повече от едно метално бюро и стол сбутани в някой ъгъл. Препоръчително е работното ви място да е едновременно очарователно и практично за работа. Ако за вас е по – приятно да стоите в офиса си до полунощ отколкото в собствения си дом, значи целта е постигната.

Най-вероятно ще прекарате много часове в офиса, особено ако сте на мениджърска позиция и имате редица отогворности. Местоположението на офиса е изключително важно в такъв случай за вас. Дали то да бъде на оживена офис локация или на тихо място е сериозна дилема. Със сигурност е препоръчително да има достъпен паркинг за хората, които посрещате на бизнес срещи, защото липсата му би била с пагубен ефект. Трябва да разполагате и с място с удобна мебел, където клиентите ви да изчакват ако графикът е твърде натоварен. Сами можете да се досетите как би протекла бизнес среща ако гостът ви е нямало къде да паркира, а след това е бил настанен да чака на неудобен стол в неприятна атмосфера. 

 

Ако прекарвате дълги часове в офиса със сигурност за вас е добре домът ви да бъде близо до офиса, защото продължително пътуване до работното място комбинирано с допълнителни часове в офиса би превърнало животът ви в кошмар.

Важно условие е да не жертвате функционалността за сметка на дизайна. В крайна сметка вашите столове, бюра и рафтове трябва да ви служат, а не да бъдат неудобни за използване и да затрудняват работния процес. Препоръчително е офис мебелите да се допълват едни други, а не да са проектирани в различни стилове, така че напълно да не съответстват едни на други.

Задължително условие е да инвестирате в наистина удобни офис столове. И клиентите, и вие, и служителите ще прекарвате много време в седнало положение. Покупката на ергономични столове с големи облегалки и модерен външен вид  си струва всяка стотинка. Благодарение на механизмите си модерните ергономични офис столове са една от най-важните части на добре обзаведения офис с максимално приветлива атмосфера. Цветовата гама, която ще изберете също ще влияе изключително много на уюта на офис пространството ви. Препоръчително е офис столовете и останалата част от мебелировката да са в един тон. Едни предпочитат успокояващо зелено, други морско синьо. Трябва да намерите консенсус между различните предпочитания на работещите във вашия офис и научете повече за това как различните цветове влияят на настроението ви.

 

Уместно решение е да използвате аксесоари, които да наподобяват на обстановката у дома. Картините на стените създават одушевеност на работното пространство и уют подобен на домашния, независимо дали са просто рамкирана картина нарисувана от децата на служителите или класически живопис.

Ако имате възможност, прикрийте по някакъв начин стотиците кабели, които са неизменна част от всеки офис. Колкото по – малко кабели стърчат, висят и се виждат, толкова по-добре би изглеждал вашият офис.

Определено може да се каже, че колкото по–близо до домашната обстановка е офиса, толкова по-добре ще се чувстват както служителите, така и посетителите му. 

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"