Swipe to the left

октомври 2019

ChairPro участва в една от най-големите конференции за софтуерна разработка в България

ChairPro участва в една от най-големите конференции за софтуерна разработка в България
От Iliana Iliana преди 7 дни 134 прегледa Няма коментари

На 11-13 октомври в НДК петото юбилейно издание на технологичната конференция HackConf ще събере софтуерни разработчици, студенти и ентусиасти от сектора. (https://www.hackconf.bg/en. )

Ние, от ChairPro, ще присъстваме с комфортни мебели в работната стая, на сцената, в приветливия кът за интервюта и в залата за наблюдаване на лекциите.

Ергономията и здравословните условия на труд са задължителни акценти в съвременната политика за внимание към служителите. Особено в ИТ сектора, където многобройните часове пред компютър и нуждата от 100% концентрация изискват комфорт и подходяща среда. Нашите ергономични мебели стават част от събитието, за да осигурят приятни конферентни часове от една страна, а от друга – за да станат показно за мебели, проектирани и предопределени за грижа.

За първи път лекторският състав на HackConf е интернационален, с представители от 10 националности. В рамките на два конферентни дни и ден с практически насочени работилници, участниците ще могат да се срещнат с международни лектори и експерти от областта. 27 лектора ще представят 25 лекции с различна насоченост, сред които софтуерна разработка, тестване, лидерски умения и развиване на екипи, сигурност, добри практики и други. Само за четири години конференцията се нареди сред най-мащабните събития в ИТ сектора за региона. Тази година организаторите очакват над 1000 посетители.

За всички, които са научили за конференцията от нашия сайт и фейсбук, има специален промокод (Chairpro-community) с отстъпка 20% за вход. Влезте в сайта на HackConf - https://www.hackconf.bg, след това изберете категорията билет и въведете промо кода, за да получите отстъпката си. Научете нещо ново за софтуерното бъдеще!Шум VS Продуктивност

Шум VS Продуктивност
От Iliana Iliana преди 9 дни 516 прегледa Няма коментари

Климатикът, компютърът, принтерът и тракането по клавиатурата са онези констатни шумове, от които не можем да избягаме в офиса. През последните години модата за все по-отворен тип пространства е тенденция за социализирането и обмяната на идеи, но различни проучвания показват, че това увеличава шумовия фон около работещите и ги разконцентрира.

Най-големият проблем в офиса се оказват разговорите. Джулиан Трежър - автор на книгата “Sound business”, споделя, че ако някой говори около колегите си, те несъзнателно следят разговора и вниманието им спада със 66%.
В отворения тип офиси шумът достига до около 65 децибела, което е нещо по средата между натоварен булевард (80 децибела) и стар хладилник (40 децибела). Немската асоциация на инженерите поставя свои стандарти за шума по време на работа. Докато 70 децибела са допустими при машиналната работа в офис, то повече от 55 децибела пречат на креативния интелектуален труд.
Ние от ChairPro обичаме умните решения, затова предлагаме шумоизолиращи панели, които ще намалят неприятните шумове с около 8 децибела.

Такъв панел е разделителната преграда между две насрещни бюра - Twin Panel. Той е с релса за аксесоари за по-добро организииране на офис пространството и има елегантен дизайн с много опции за цветове и материи:


Друг вариант са подвижните стени. Те могат да обгърнат цялото ви лично пространство в офис средата и да ви дадат усамотението, което ви е нужно, за да се концентрирате над важните дела. Лесно се отместват, когато е нужна комуникация с колегите. Благодарение на квадратната си рамка, шумоизолиращата подвижна стена SELVA SELL може да образува различни форми и е перфектна за всеки офис:

Съществува и още едно елегантно решение, предназначено за сериозните професионални срещи, които трябва да бъдат проведени без никакви разконцентриращи фактори. Подходяща е за отворени офиси, които имат нужда от постранство за усамотение. Акустична система за срещи Q SONIC е създадена за максимална шумоизолираност и има леки форми, подходящи за всеки интериор:

Hettich – плавно и безшумно

Hettich – плавно и безшумно
От Iliana Iliana преди 14 дни 45 прегледa Няма коментари

Немската фирма Hettich е една от най-големите световни производители на мебелен обков. Компанията започва работата си през 1888 г. като семейна компания от няколко човека. Тя и до ден днешен е в ръцете на семейство Хетих, но с различен мащаб и променени очаквания от клиентите. А Hettich не обичат да разочароват. Това си личи във всяка тяхна продукция.

За повече от 125 години Hettich изненадват с иновациите си, които улесняват ежедневието ни. Като истински ценители на новаторското мислене, интериорните решения на ChairPro също разчитат на комфортни, стабилни, лесно подвижни и атрактивни идеи на немската компания.

Част от оптимизирането на най-продуктивното работно пространство – офиса, са издръжливите панти за плавно затваряне. Така се спазва една безшумна и безопасна професионална среда. Удобството и практичността могат да усетят при офис шкафа с 8 врати и вградено осветление LUX на ChairPro. Всеки документ, папка или друга вещ могат да се поберат зад вратите му. Самите врати се отварят лесно, без нужда от дръжки, фугите между отделните компоненти са почти незабележими и всичко това поддържа елегантната линия на цялата серия „Лукс“.

В същата тази серия се намира и заседаталената маса LUX. Там, отново скрити и дискретни, присъстват механизмите на Hettich, които гарантират здравина и устойчивост.

Поредната класика, по чиито форми ще искате да плъзнете пръсти, е офис бюрото с помощен шкаф LUX. Отново Hettich се е намесил с панти и водачи за плавно затваряне на вратите, което ни пести неприятен шум и резки движения.


Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"