Swipe to the left

септември 2019

Коя е най-важната част от офис интериора?

Коя е най-важната част от офис интериора?
От Iliana Iliana преди 26 дни 119 прегледa Няма коментари

В тази статия ще ви споделим мнения на различни специалисти и мениджъри относно казуса: Коя част от интериора в едно офис пространство е най-важна за физическото и психическото ни здраве?

„Смятам, че бюрото е най-важната част от офиса, защото е частта, с която сме в контакт най-продължително време. Естествените материали са важни, защото са най-приятни на допир и естетически ненадминати. Предпочитам възможно най-минималистичното интегриране на всички функции в офис пространството.“

Данаил Данаилов – Данаил Баш Майстора
интериорен дизайнер; основател на Oublier

„Офисът не трябва да затваря хората, а да ги отваря, да увеличава и поощрява техните креативни и социални възможности, да им позволява да се движат и да дишат свободно. Преди всичко ние сме хора с физически и психически нужди, от които завизи продуктивността, щастието и дори здравето ни. Затова трябва да има достатъчно пространство, в което човек да се движи, да сменя гледката. Много е важно да има хармонични цветове, за да не ни е скучно, да има растения, за да сме по-близо до природата. Интериорът трябва да е така устроен, че да свързва хората, да ги предразполага да обменят идеи.“

Румяна Кръстева,
мениджър на арт простраство

„За мен най-важната част от интериора в един офис е светлината. В ИТ сектора се изисква по-малко светлина, заради постоянното гледане в монитора, но много екипи работят или в депресивно тъмни условия или в неудобна за работа ярка светлина.“

Карина Делчева
ИТ специалист, Уайт Лотос Ордър Солюшънс

„Мисля, че най-важното е офисът да притежава максимална ергономия и в същото време да подпомага продуктивността на служителите. Standing desk е популярен вече и в България. Оптималното осветление е друг важен фактор. Пособия, като интерактивни или физически дъски, инструменти за чертане или рисуване, биха били полезни на всички."

Антон Радев
управляващ директор в PMA.bg
- проджект мениджмънт академия

„Винаги се впечатлявам от офиси с цветя. Създават много приятна атмосфера за работа и правят работната седмица цветна.“

Илина Карлова
флаш програмист

„Голяма част от деня ми минава в движение, затова работя често от някое приятно кафе или от споделени работни пространства в различни градове, на летището, в метрото. Като “дигитален номад”, имам две основни изисквания към работното пространство, с които не правя компромис: трябва да осигурява бърза интернет връзка и невероятно еспресо. Разбира се, обичам и комфорта на традиционния офис, като тук от особено значение е столът, който да е удобен и ергономичен. Той ми дава възможност за малка допълнителна почивка по средата на деня, докато се подготвям за среща или отговарям на имейли, след което съм по-работоспособна и мога да продължа деня си с повече енергия и добро настроение.“

Надежда Александрова
изпълнителен директор на Reify

Меката мебел в офиса

Меката мебел в офиса
От Iliana Iliana преди 26 дни 29 прегледa Няма коментари

Меката мебел в офиса не бива да се подценява. Тя е нещо значително важно на работното място. Дали ще правите срещите с клиенти в кресла - или ще смените за малко мястото си зад бюрото с „леко потъване“ в минутки на блаженство върху дивана, е хубаво да заложите поне на една мека мебел.

Extentia Group – английска фирма за продуктивна среда прави проучване, според което 60% от служителите не обичат да бързат за работа, ако средата, в която работят не им се струва продуктивна или благоприятна. Меката мебел е тази, която въвежда баланса между строго корпоративното и успокояващо креативното.

Разделяне на офиса на две:

Науката доказва, че човек се нуждае от разнообразие, за да бъде продуктивен.

Офисът отдавна вече не е само за работа. От години идеята за релакс става все по-важна. Хубаво е да разделим работното пространство на две части - професионална и персонална (за минутки за кафе и обедна почивка например). Удобни дивани и атрактивни пуфове са чудесен избор за втория тип пространство.
Вземете топлия уют със себе си в офиса, благодарение на фотьойла Millet!

Интересните цветове и форми раждат креативност и концентрация:

Скучните цветове те правят мързелив. Всяка гама носи различно усещане, но сивите и черните мебели понякога убиват креативността. Друг е случаят с червените, жълтите и яркозелените нюанси. Затова дизайнерите предлагат цветни петна в офиса, обикновено под формата на мека мебел. Често това са кресла и дивани, които да те привикат за кратка почивка или среща с инвеститор, който трябва да бъде впечатлен и вдъхновен.
Ако сте готови да експериментирате, креслото с форма на яйце Kokoon е абсолютен хит!

Хоум офис в офиса

Ако се загледате в интериора на повечето коуъркинг места, всички те имат зона с мека мебел, която заема половината пространство. Посетителите имат опцията да работят полулегнали на някой диван, докато кафето е на удобно разстояние на близката масичка.
Не оставяйте чувството за дом, дори когато сте офиса, а намерете комфорта във всяка среда!
Любимият триместен диван Zitta е решение за впечатляващи клиентите срещи. А защо не и за следобеден сън?

4 начина да се справите с токсичните колеги

4 начина да се справите с токсичните колеги
От Iliana Iliana преди 1 месец 3320 прегледa Няма коментари

Няма начин в екипа ви да няма един „сръдитко“, на когото вечно са му потънали гемиите и иска цялото внимание върху себе си. Някои ги наричат енергийни вампири, но каквото и да е наименованието, е ясно, че определено напрягат обстановката. Ето няколко съвета, с които да не позволявате да си тръгвате ядосани и смазани заради някого:

  • Не приемайте нищо лично!
  • Говорете с шефа!
  • Валидирайте работата му всеки удобен момент!
  • Търсете позитивното!

Независимо, че това ви засяга лично, почти сигурно е, че вие не сте проблемът на вашия токсичен колега. Разбира се, това не означава да преглъщате всичко. Питайте директно какъв е проблемът и дали вие може да го разрешите. Конфронтацията е най-полезната тактика - дори да не си кажат направо, то поне няма да посмеят да мрънкат на вашето рамо повече. Не е 100% сигурно, но има голям шанс.

Не става въпрос да се оплачете, а да сте проактивни. Намерете начин да включите този човек по-активно в дейностите на екипа. Помолете шефа да си „преговорите“ етичните отношения между колеги и дори дайте предложение за някой петък следобед, в който всички да спортувате тенис или… пиене на бира.

Токсичният тип хора често са такива, защото са несигурни. Може първоначално да не излежда така, но са пълни с комплекси и страх. Помогнете им и ги насърчавайте, кой знае - може да си намерите нов приятел сред тях!

Да се занимавате с токсични хора е изморително. Това се отразява и на личния живот, особено когато социалният се превръща в основна мисъл, и то с негативен нюанс. В такива случаи направете нещо за себе си, не се оставяйте друг да влияе на настроенията ви, припомняйте си колко отдаден човек сте и как не заслужавате подобно натоварване.

Мебели, които растат с децата

Мебели, които растат с децата
От Iliana Iliana преди 1 месец 1088 прегледa Няма коментари

Наближава 15-ти септември и училището се завръща - дали като отдих за родителите или нов вълнуващ период за децата, важното е да се замислим за здравето на малките. Ергономията за подрастващите е важна за последващата им култура на седене и заздравяване на една от най-ранимите области на човека - гърба.

Децата имат хиляди позиции, в които седят- опъват крака, кръстосват ги, седят на тях, свиват ги, въртят се, облягат се и се кривят. Балансират на ръба на седалката и „чупят“ всички идеи за гравитацията, но все пак това са деца - там няма правила!

Как всъщност ергономията може да се съчетае със „свободната стойка“ на детето?

Отговорите са очевидни, но и не чак толкова!
Според д-р Тим Спрингър от Human Environmental Research Organization (HERO, inc.), който се занимава с проучвания за ергономията от 30 години, дори да „седиш неподвижно“ пак се изискват движения и вечно търсене на баланса. Микро движенията са леките намествания на стола, макро движенията се отнасят за по-сериозното мърдане на ръце и крака. Единственият начин да запазим здравословна позиция, е постоянният цикъл на раздвижване и движение.

Университетът на Манитоба в Канада прави изследване сред учениците в началните групи, според което децата прекарват средно по 9 часа на ден седнали, като през 80% от времето в класната стая са на чиновете си. За да се избегнат проблеми още в ранна детска възраст, е хубаво поне да се осигурят столове, които да позволяват удобни микро и макро раздвижвания. Детски ергономичен стол MyFlexo например е с такъв дизайн, който позволява безпроблемно 8-часово прекарване на стола. Подходящ е за възраст от 5 до 18 години, с широко поле на регулиране – от облегалката с ергономична форма, до височината и дълбочината на седалката.

Основната поза на седене започва да се оформя като навик на около седем годишна възраст.

Тогава детето влиза и за първи път в класната стая. Правилната поза може да спомогне за доброто развитие на мускулатурата. Ако обаче стойката е лоша, се притиска диафрагмата и може да се стигне до проблеми с дишането и гласа. Детски стол MyPony Aquaclean е изцяло изработен в полза на детското здраве. Притежава всички функции, които ще потрябват през годините на растеж – от 4-годишна възраст до тийнейджърските години. Има гъвкава опора на облегалката, антишокова функция, регулиране на облегалката в голям диапазон, както и на височината.

Подбирането на мебели за подрастващите трябва да са винаги по техен размер.

Над 83% от комбинацията чин и стол не са подходящи за височината на децата. Детско ергономично бюро Profi 3 32w3 и детски стол Freaky Sport Aquaclean са перфектна комбинация. Бюрото е с регулируема височина, така че да расте заедно с детето, като осигурява достатъчно площ със страничните си хоризонтални панели и поставка за книги. Столът е абсолютно универсален, подходящ от 4-годишна възраст до 110 кг - всички в семейството мога да го използват, а той да се пригоди към тях.

Ергономията не е само за офиса - тя е култура за здравето, на която трябва да научим децата от ранна детска възраст.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"