Swipe to the left

Дизайнерът Анджело Пинафо – универсалният творец!

By ChairPro Bulgaria 8 months ago 54 Views No comments

Анджело Пинафо е роден през 1966 г. в Падуа. Завършва Държавния институт по изкуство "Пиетро Селватико" в Падуа, където получава сертификат за приложни изкуства в областта на архитектурата и интериорния дизайн. Завършва Университета по архитектура във Венеция.

Още от началото на образованието си, започва да си сътрудничи с професионални студия по архитектура и дизайн, установявайки решаващи и стабилни отношения.

Характерен е със своята универсалност – през годините  реализира проекти в областта на архитектурата, мебелите, интериора, индустриалния и графичния дизайн. От втората половина на 90-те, той се фокусира най-вече върху дизайнерски решения за офисни столове и върху направата на домашни мебели. В тези сектори  Анджело Пинафо си сътрудничи с водещи компании. Акцентира върху интересната механика на столовете, която често патентова.

Дизайнерът е характерен със своя творчески поглед, повлиян от многото умения и таланти, които притежава. Характерно за него е търсенето на простота и внимание към детайла. Набляга както на естетическата, така и на техническата оригиналност на формите и функциите на столовете, както и на изискванията на индустрията.

 

ПРИЗНАНИЯ:

Получава признание от Compasso d’oro Award (най-влиятелната европейска награда в полето на индустриалния дизайн) за посетителски столове, направени специално за конференции, големи аудитории, театри и кина; избран сред петте финалиста на  Best of NeoCon Competition – 2014 за колекцията столове  “laKendō” и много други.

Анджело Пинафо акцентира върху столовете за широка аудитория, като набляга както на естетическия и оригинален вид, създаващ настроение и позитивна настройка към всеки ивент, така и върху практичност и издръжливост на моделите – важни пера, повлияни от отношението му към индустриалния дизайн. Подбира винаги изключително качествени материали, като фибростъкло и покрития, устойчиви на UV-лъчението.

В моделите му се забелязва влиянието на архитектурата и на графичния дизайн с острите линии и геометрията, но в същото време си личи премерената конструкция, осигуряваща както атрактивен вид, така и стабилност.'

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"