Swipe to the left

Как да премахнем мастилено петно от стол

By Katq Blaginova 5 years ago 66 Views No comments

Понякога се случва да попадне мастило по повърхността на стола ни. Как е най-удачно да премахнем такива петна, без да нараним материята на стола?

За столове от естествена кожа можете да направите следния разтвор: в една чаша вода поставете 1 ч.л. сода за хляб и 1 ч.л. нишадърен спирт. Преди да започнете премахването на мастиленото петно, почистете стола от прахта, след това очертайте парафинен контур с помощта на свещ. Това ще предотврати разпространението на мастило по чистата повърхност. С направения разтвор почистете мастиленото петно с тампон. Когато мастилото изчезне, изтрийте участъка с чиста навлажнена мека кърпа, за да премахнете следите разтвора и парафиновия контур.

Ако искате да премахнете мастилени петна от светла кожа, нанесете на замърсения участък малко количество глицерин или смес от глицерин и нашадърен спирт и почистете с тампон. След това изтрийте остатъците от сместа с мека кърпа.

Ако материята на стола е плат, можете да почистите мастилено петно с лимонов сок. Намокрете плата с вода със стайна температура и след това нанесете лимонов сок. След това изтрийте остатъците с чиста навлажнена мека кърпа. Можете да използвате оцет вместо лимонов сок.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"