Swipe to the left

Какво ни трябва, за да организираме работното си място и да увеличим продуктивността си?

21 януари 2015 г. 368 прегледa

Част 2

/За да прочетете първата част от темата, натиснете тук./

Продължаваме с факторите и продуктите, които ще ви помогнат да работите по-ефективно.

  1. 4. Фон на шума. Следващото важно обстоятелство е нивото на шум. В големите офиси, а често и в малките, се получава пълна какафония, тъй като всеки говори, трака по клавиатурата или си мърмори нещо. Този шум е много разконцентриращ и намалява продуктивността. Ако работата ви е свързана с телефонни разговори с клиенти, вие понякога не можете да се концентрирате върху разговора с тях, а понякога и на тях им е трудно да ви чуят и разберат. Сполучлив артикул в такъв случай биха се оказали шумоизолиращи слушалки с микрофон.  За допълнителна концентрация в кратки моменти на почивка бихте могли да ги ползвате и за слушане на релаксиращи ритми, които да не нарушават, а да помагат на концентрацията ви. Много хора се отървават от стреса със записи на звуци от природата като дъжд, вятър, буря или чуруликане на птици. Ако офис столът ви позволява регулация на облегалката, можете да релаксирате още по-пълноценно.

 

  1. 5. Предмет, който успокоява. Препоръчително е да си изберете предмет, който специално на вас ви действа успокояващо и концентриращо. Това може да бъде картина с приятен пейзаж, ваза с ухайни цветя, мотивиращ надпис или снимка на любим човек. Поставете този предмет в близост до работното си място и когато усетите, че напрежението ви идва в повече – поглеждайте за минута-две към предмета. Ще усетите как се успокоявате.


Вижте актуални оферти за ергономични офис столове тук.


  1. 6. Забравете за другите екрани. Един от най-важните фактори за увеличаване на продуктивността на работното място е удобен офис стол. Но в днешно време има всевъзможни технологични продукти, които се борят за вниманието ни. Около нас винаги има по няколко екрана – смартфон, таблет, монитор. Поглеждането към друг екран често разконцентрира вниманието и пречи на работата. Затова поставете телефона и таблета си на място, където няма да попадат в полезрението ви, но същевременно ще са удобни за работа, ако ви се налага да ги ползвате в работния процес.

 

  1. 7. Софтуер и приложения. Не на последно място трябва да вземете предвид развитието на технологиите. За почти всяка професия и длъжност има специализиран софтуер, който значително улеснява работата и пести ценно време. Софтуерът може да бъде скъп и е инвестиция. Съобразява се с нуждите на организацията, но може да бъде и такъв, който да е съобразен с персоналните ви нужди, като например подходящ организатор, имейл клиент или друго, което ви помага да губите по-малко време в събиране на информация и нейното намиране след това.
Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"