Swipe to the left

6 причини да имаме цветя в офиса

6 причини да имаме цветя в офиса
19 април 2019 г. 1063 прегледa

Оказва се, че освен колежките, трябва да имаме и от другия, истинския вид цветя в офиса, за да сме жизнерадостни и стимулирани.

Растенията имат свои собствени сили, които внасят спокойствие и творческа настройка във всяко помещение.

Ще изредим поне 6 причини, поради които растенията променят настроения и нагласи във всеки офис.

1. По-малко стрес.

Да работиш, стараейки се да спазваш крайни срокове, да се справяш с много задачи наведнъж и да прекарваш по-голямата част от деня в една стая, наистина може да бъде крайно стресиращо. Но ако внесете част от природата на закрито, могат да станат чудеса.

Тогава хората са склонни да правят по-малко грешки, което от своя страна води до по-продуктивна работна среда. Растенията също така стимулират позитивното настроение на човека, като се борят с тревожни и депресивни мисли и чувства.

2. Растенията подобряват физическото състояние.

Според изследване в Норвегия, растенията подобряват здравето на служителите в офисите. Растенията се борят с болести като умора, обикновени настинки, суха кожа и главоболие. В резултат на това служителите вземат по-малко болнични дни.

3. Растенията намаляват фоновия шум.

Ако вашият офис е в близост до оживен път, трамвайни линии, или просто имате шумни колеги, не се работи лесно и съсредоточено. За щастие, нашите изследвания показват, че растенията абсорбират, отразяват или пречупват фоновия шум. Намаляването на нивата на шума в и около офисните помещения създава по-комфортна и продуктивна работна среда.

4. Растенията помагат за подобряване на качеството на въздуха.

Чували ли сте за „Синдром на болни сгради“? Тази терминология се използва, за да се опишат острите здравни проблеми на лицата, обитаващи сградата, които са свързани с времето, прекарано в тях. Няма специфични причини за СБС, но лошото качество на въздуха, фоновият шум и осветлението са главните фактори.

Стайните растения се справят с някои от тези проблеми, като намаляват нивата на въглероден диоксид, увеличават влажността и намаляват количеството замърсители, като азотен диоксид. Благодарение на фотосинтезата, растенията абсорбират въглероден диоксид и освобождават кислород. Качеството на въздуха се подобрява чрез увеличаване на нивата на кислород, което улеснява дишането.

5. Подобряване на бизнес имиджа на потенциални клиенти и настоящи служители.

Проучвания показват, че растенията в офис пространствата дават на потенциалните клиенти впечатлението, че компанията е надеждна, добре управлявана, топла и приветлива, стабилна и балансирана. Кой би предположил, че добавянето на малко зеленина към работното ви пространство би могло да окаже такова влияние върху психологията на бизнеса?

6. Стайните растения не изискват трудна поддръжка.

За щастие, има редица стайни растения, които живеят добре в условия на слаба светлина и с по-малко поливане и това ги прави лесни за поддръжка.

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"