Swipe to the left

5 начина да предпазите кръста си

6 март 2015 г. 1857 прегледa

 

Кръстът поема най-сериозното напрежение в нашето тяло в следствие движенията на гръбначния ни стълб. Петдесет процента от навеждането ни напред се осъществява от ханша, а останалите петдесет процента от кръста.

Замисляли сте се, че продължителното седене, особено когато е в неправилна поза е много честа причина за болка и дори за травми в кръста, гърба и врата?

 

Вижте как да предотвратите травмите в кръста:

1. Коригирайте стойката на тялото си

Неправилна стойка отдава натиск върху долната част на гърба, което може да причини още по-голяма болка в областта на дегенеративните дискове на гръбначния стълб. Поддържайте естествената извивка на тялото си, като използвате ергономичен офис стол и дори може да си направите напомняния на телефона през деня, ако е необходимо, за да проверявате дали седите изправени.

И не забравяйте да ставате и да се разхождате поне веднъж на час, ако седите през по-голямата част от деня.

 

2. Правете упражнения

Силните централни мускули на тялото са важни, за да се осигури нужната подкрепа на кръста и да се избегнат наранявания. Умерена аеробна дейност като ходене увеличава притока на кръв към гръбнака, което доставя лечебни хранителни вещества и хидратация на спиналните дискове.

Ако упражненията ви се струват трудни и дори невъзможни, си поставяйте малки цели. Така постепенно ще влезете в крачка.

 

3. Вдигайте тежки предмети по правилния начин

Дори младите, силни и здрави хора могат сериозно да увредят гръбначния си стълб, ако вдигнат тежък предмет неправилно.

За да вдигнете тежък предмет с минимален риск за вашия кръст, е добре да клекнете възможно най-близо до предмета и да го хванете плътно до тялото си. За целта трябва да се разкрачите, така че стъпалата да бъдат на ширината на раменете ви. След което се изправете бавно, като се опитайте да запазите гърба изправен. Използвайте мускулите на краката, а не на гърба.

 

4. Подобрете общото си физическо здраве

Здравето на гръбначния ви стълб се отразява на цялостното здраве на тялото ви. Типичните здравни съвети, които чуваме ежедневно, важат с пълна сила и тук: пийте много вода, движете се повече, намалете алкохола, и разбира се, спрете цигарите.


5. Разтегнете прасците

Малко известна причина за болката в кръста е напрегнатите прасци. Прости стречинг упражнения за разтягане на прасците могат да спомогнат за намаляване натиска върху таза, както и за облекчаване на болката в кръста.

Помислете и се погрижете за кръста си. Много от вас най-вероятно ще се съгласят, че не ценим здравия си кръст и гръбнак като цяло, докато не ги нараним. Затова полагайте ежедневни грижи за гърба си, не само за да не ви боли, но и за да се чувствате по-здрави, ведри и работоспособни през деня.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"