Swipe to the left

4 начина да се справите с токсичните колеги

4 начина да се справите с токсичните колеги
3 септември 2019 г. 3777 прегледa

Няма начин в екипа ви да няма един „сръдитко“, на когото вечно са му потънали гемиите и иска цялото внимание върху себе си. Някои ги наричат енергийни вампири, но каквото и да е наименованието, е ясно, че определено напрягат обстановката. Ето няколко съвета, с които да не позволявате да си тръгвате ядосани и смазани заради някого:

  • Не приемайте нищо лично!
  • Говорете с шефа!
  • Валидирайте работата му всеки удобен момент!
  • Търсете позитивното!

Независимо, че това ви засяга лично, почти сигурно е, че вие не сте проблемът на вашия токсичен колега. Разбира се, това не означава да преглъщате всичко. Питайте директно какъв е проблемът и дали вие може да го разрешите. Конфронтацията е най-полезната тактика - дори да не си кажат направо, то поне няма да посмеят да мрънкат на вашето рамо повече. Не е 100% сигурно, но има голям шанс.

Не става въпрос да се оплачете, а да сте проактивни. Намерете начин да включите този човек по-активно в дейностите на екипа. Помолете шефа да си „преговорите“ етичните отношения между колеги и дори дайте предложение за някой петък следобед, в който всички да спортувате тенис или… пиене на бира.

Токсичният тип хора често са такива, защото са несигурни. Може първоначално да не излежда така, но са пълни с комплекси и страх. Помогнете им и ги насърчавайте, кой знае - може да си намерите нов приятел сред тях!

Да се занимавате с токсични хора е изморително. Това се отразява и на личния живот, особено когато социалният се превръща в основна мисъл, и то с негативен нюанс. В такива случаи направете нещо за себе си, не се оставяйте друг да влияе на настроенията ви, припомняйте си колко отдаден човек сте и как не заслужавате подобно натоварване.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"