Swipe to the left

Еко философия в интериора

Еко философия в интериора
By Iliana Iliana 2 days ago 82 Views No comments

Повечето съвременни компании за производство на офис мебели мислят за бъдещето. Или – следят как нито един момент от производството им да не остави отпечатък върху еко равновесието.

Okamura Corporation:

Тази компания работи със световно признати дизайнери на мебели, които имат ясен план с какво да допринесат към еко иновациите. Тяхната основна философия гласи: „Икономисвай, използвай отново и рециклирай!“. Още на база дизайн на мебелите, потенциалното влияние върху околната среда се свежда до минимум.

ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ CONTESSA II – ЧЕРЕН, ДАМАСКА + МЕШ например, е част от програмата на Okamura за общественото здраве и чистия въздух. Материалите са рециклируеми, а в производството се използват суровини и бои, които не излъчват агресивни химични съединения.

Leyform

Leyform е една от най-добре развитите компании с дългосрочен план за опазване и щадене на околната среда. Техните столове са изцяло изградени с мисъл за природата - от самия дизайн до изпълнението.

Пример за това е ОФИС СТОЛ ZEUS - абсолютно всяка част от този висококачествен стол е био разградима - дамаската, полиуретановата пяна и дори алуминият. Задната част на облегалката е рециклирана и рециклируема.

Wagner

От 2009 година от Wagner започват сериозна борба с разхищението на материал и достигат страхотен екологически прогрес. Оттогава използват лепила само на водна основа, електричеството във фабриката е от био енергия и от няколко години насам в производството си овладяват отрицателните емисии на СО2 в природата.

Dauphin Human Design Group

Тази компания е абсолютен шампион както по отношение на иновативния дизайн, така и по отношение на подготовката, изработването и цялостното еко менажиране.

Офис столът DAT-O е перфектният представител от семейството си - повече от 50% от него са рециклируеми. Дамаската и пълнежът са с възможност за подмяна, за да се удължи животът на стола. Дори опаковката, в която се доставя този продукт, може да бъде използвана отново.

HAG

Днес HAG използват всякакви видове рециклируема пластмаса в процеса на изработка на своите продукти и част от политиката на компанията е да продължава да работи в посока увеличаване на съдържанието на рециклирани и рециклируеми материали. През 2015г. моделът HAG Capisco бе обявен за „Най-добър продукт в Европа, изработен от рециклирани материали“ - награда, присъдена от Европейската Асоциация на преработвателите на пластмаси.

Темата за щастие е дълга и следва продължение…

Типовете офис хора и тяхната продуктивност

Типовете офис хора и тяхната продуктивност
By Iliana Iliana 13 days ago 45 Views No comments

Типажите, които описваме, са най-често срещаните в работна среда, но много служители могат да бъдат и от смесен тип.

Със сигурност ще припознаете себе си или някой колега, особено ако работите в богата и населена офис среда.

Приятелят

Той винаги е готов да те изслуша и е емоционално интелигентен. Но често е по-добър в това да намира решене на чуждите проблеми, а не толкова на своите.
Ако вие сте от такъв тип, трябва да се концентрирате повече върху себе си и задачите си, защото кариерата ви зависи от това.


Шегаджията

За него няма нищо сериозно или жизненоважно, което да не може да бъде прието с чувство за хумор. Винаги желана компания, намалява напрежението в офиса, но понякога това е нож с две остриета. Лено разсейва и отнема концентрацията на околните.

Ако сте от този тип, то вие трябва да започнете да се съобразявате с нивото на стрес на колегите и да сте съпричастни, когато някой се стреми да реши важна и спешна задача.

Песимистът

Той е невъздържан, често прави коментари и е по-малко продуктивен от останалите. Обикновено никога не е доволен от нищо.

Ако притежавате такива наченки, осъзнайте, че мърморенето губи време. По-добре се концентрирайте върху градивното и променете цвета на всичко в розово. Така ще си тръгвате от офиса доволни и по-рано.

Мъртва тяга

Той е като онзи тип, с който в университета е трябвало да правите групов проект, а той се е включил единствено накрая, за да се подпише.
Все се скатава, все не разбрал, все няма нищо общо. Не излиза с вас по време на обедна почивка, не взима участие в екипната работа и чака с нетърпение да си тръгне. Такъв човек в офиса рано или късно ще трябва да „излезе от сянката си“, защото и повишението ще го подмине.

Кречеталото

Винаги има нужда от помощ, от това да си каже какво му е на главата и как не може да се справи с това или онова.
Ако съответният е съседът ви по бюро или служител, дайте му индивидуална задача с награда, която да го постави в конкурентна среда с останалите. Тогава и ще се концентрира повече и ще придобие самоувереност.

Контрол маниакът

Той винаги знае какво и как трябва да се свърши. Често е единственият си коректив и никой друг няма право на мнение.

Ако познавате такъв, сближете го с типажа „шегаджия“. Единият няма да се впечатлява, другият няма да се надъхва постоянно и с този прекрасен баланс помежду им, работният процес ще се превърне в песен.

Кажи ми каква е професията ти, за да ти кажа кой стол е за теб

Кажи ми каква е професията ти, за да ти кажа кой стол е за теб
By Iliana Iliana 13 days ago 1296 Views No comments

ИТ- специалисти

Напрежението в гърба и врата напомнят често за себе си. Програмистите могат да загубят енергия и концентрация заради неподходящ стол.

С ергономичния си дизайн, функционален подглавник и опора за кръста, ChairPro 1000

действа прераждащо. Независимо дали ще изберете този модел или друг, стига да е ергономичен, ще върне усмивката на лицето ви.

Тестер на видеоигри

Какво бихме казали на такива важни за гейм индустрията хора? Имате много нива за минаване, ръката ви започва да се схваща от високите цели, които сте си поставили… Трябва ви нещо иновативно в живота, нещо да ви помогне да бъдете винаги първи. Което да ви даде стимул, спирайки неприятните болки в ръцете от едни и същи движения.

Подходящ стол: ChiarPro 1000 HL - с 4D подлакътник за регулиране на височина, дълбочина, наклон и по хоризонтала.

Татуисти

Ежедневно предизвикателство са часовете творчество в детайли. Взирането в малките фигурки и необходимостта от дълго време, прекарано в една и съща поза, изморява тялото и спира креативния поток. Гърбът определено е слабото място на татуистите. Трябва им опора и в същото време възможност за честа смяна на позата.

ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ OKAMURA CP е добра опора за измъчения гръб - има висока облегалка, следваща анатомичната форма на гърба и възможност за наклон в различни степени, които могат и да се заключват.


Архитект

Представител на едновременно креативна, логична и градивна професия, архитектът се нуждае от баланс. Когато му се налага да поседне за миг измежду срещите, обходите по обекти и чертежите, са му необходими релакс за тялото и вдъхновение за мисълта.

Това се постига с лесно регулиране на стола, настройки за релаксираща поза и много ергономични елементи, които да отнемат напрежението от ежедневната умора при редуване на различни дейности.

ErgoPro Se притежава всичко това. Бутоните, вградени в подлакътниците, осигуряват лесно управление на височината на стола и наклона на облегалката и пестят време на заетия с варианти ум. Регулируемият подглавник осигурява прекрасни мигове на отпускане на главата при творческия процес.

Банкер

Костюмът стяга, раждат се желания за излягане на шезлонг на Карибите… Уви, парите не спят и трябва да се бди за актуалните икономически новини. За да се чувстват добре в кожата си, за банкерите е подходящ ErgoHuman Меш - ергономичен стол, който ще обгърне тялото, без да го запарва и който неусетно превръща седящия в работеща машина.

Графичен дизайнер

Не е лесно да се работи с клиенти. Часовете взиране в компютъра и повтарящите се движения в една и съща поза изсмукват енергията и изтощават.

Необходим е удобен стол. ChairPro Art White е с височинно регулируеми подлакътници, които помагат на ръцете да "рисуват" удобно и практично в различни позиции.


Зъболекар

Зъболекарят е винаги нащрек, защото борави с фина материя. Всяко схващане или неудобства може да се отрази на пациента.

Така че тук е необходимо специално място за сядане по време на работа. Tabure с ринг ) е ергономичен и поемащ формата на тялото, има възможност за подлакътници и е изцяло създаден, за да олекоти тежестта в краката, която е неизбежна при една и съща напрегната поза. Лумбална опора подкрепя кръста, където се концентрира най-голямото напрежение при работа с гръб, който често не е облегнат.

Топ характеристики на офис столовете, които „мислят“ за нашето здраве

Топ характеристики на офис столовете, които „мислят“ за нашето здраве
By Iliana Iliana 23 days ago 50 Views No comments

1.Възможност за свободно движение на крайниците

Тази опция позволява правилно кръвообращение и спира неприятното изтръпване или схващане през дългите часове на работа.

Моделът със седалка под формата на седло, както и с опцията за промяна на височината в много позиции, дава възможност за свободно движение на краката.

Вижте модела HAG CAPISCO PULS

Движението на седалката надолу и напред дава възможност за добър контакт с работната среда и също позволява свободно движение на крайниците. Вижте модела HAG H05

2.Без болка в раменете и врата

Contessa II

Това се постига благодарение на специален дизайн с уникална функционалност на подлакътниците. Те могат да се регулират в четири направления – във вертикала, в дълбочина, по хоризонтал и под ъгъл. Именно тези настройки премахват напрежението в раменете и врата.

Вижте моделите CONTESSA II Okamura и KULIK ROYAL

Автоматична поддържаща система за гърба (BAS Система) дава възможност, когато сме облегнати да въртим тялото си така, както го правим в естественото си състояние. Неограничаващите функции на облегалката и възможността за 15 градуса автоматично завъртане в областта на талията, ни спасява от схващания в кръста и по-сложни проблеми, като лумбална дискова херния например. Чрез тази автоматична система, столът се адаптира лесно към теглото на седящия и позицията му на седене. Така гърбът ни винаги намира адекватна опора в облегалката на стола.

Вижте модела ERGOPRO SE

3.Почивка по време на работа

Макар да звучи като оксиморон, е напълно възможно. Дори по време на осемчасовия работен ден е задължително, особено ако работата не ви позволява да ставате често и нямате време за разходки. Облягането назад, под по-голям наклон, не е опция на всеки офис стол. А е необходима, защото експертите препоръчват такава поне на 40 минути. Освен това раздвижвате гърба и не се схващате от една и съща поза. Наклонът може да стигне до 160 градуса и ви дава пълен релакс. Освен това можете да го направите и незабележимо, защото движението на облегалката става бавно и безшумно.

Вижте ERGO LUX

Повече за топ характеристиките на офис столовете, научете от нашия управляващ мениджър Радостин Кирилов в това видео: https://www.youtube.com/watch?v=tsZ9NF0BKsw&t=

Инoвативен офис стол и модерен лъскав автомобил – по какво си приличат?

Инoвативен офис стол и модерен лъскав автомобил – по какво си приличат?
By Iliana Iliana 1 month ago 409 Views No comments

Нещата, по които си приличат, са повече отколкото предполагаме. Потребителят, който според всички маркетинг приоми купува повече със сърцето си, отколкото с разума си, вижда и в двете отражението на имиджа, който иска да постигне. Търси лукса, стила, следи най-новите тенденции. Често купува не защото му трябва кола или нов офис стол, а просто защото на пазара е излязъл най-новият високотехнологичен модел. В същото време и колата и офис столът имат едно предимство, което търсим и ангажира повече разума – комфорта, който ни осигуряват и параметрите, които отговарят за здравето ни.

Ето и още по темата:

Дизайн

Нерядко се срещат инженери и дизайнери, които имат опит в конструирането на автомобили и същевременно на иновативни ергономични столове.

Емблематичен пример е дизайнерът на модели за световноизвестната марка ергономични столове Okamura - италианецът Джорджето Джуджаро. В биографията му е включена обемна работа върху супер автомобили и популярни превозни средства, сред които и такива на бранда Alfa Romeo. През 1999-та година е обявен за автомобилен дизайнер на века, а през 2002 година става част от „Автомобилната зала на славата“ в САЩ.

Немският дизайнер Мартин Шлунд изработва мебели по поръчка, изработени от стари автомобили. Едва ли има класически автомобил, който 44-годишният германец не е преработил. Дивани, столове, легла или маси - всичко попада във фокуса му.

Високи технологии

Колите са сред най-оборотните обекти на индустриалния дизайн по отношение на въведението на нови технологии и разнообразие от стил и визия.

Определени марки автомобили се сдобиват с нов модернизиран дизайн на всеки четири до шест години. Понякога цикълът за конкретен автомобил може да продължи и повече от шест години.

При колите съществуват най-различни приспособления, съобразени с желанието на потребителя да изживява разнообразни емоции и които максимално го улесняват. И всички те се управляват просто с бутони. Например системата за трансмисия на колата, която позволява на водача да избира между различни режими на работа, спортен или нормален например.

При ергономичните офис столове съществува сходна динамика на постоянни промени, съобразени с развитието на високите технологии. CONTESSA II на Okamura, залага на 4D подлакътници.
Те позволяват уникални опции за 4 направления – по вертикала, в дълбочина, по
хоризонтал и под ъгъл. Така се осигурява максимална опора на ръцете при
различни позиции и в зависимост от работната повърхност. Чрез иновативен механизъм
става възможно цялостно регулиране на офис стола посредством интегрирани в
подлакътниците бутони. Например можем да заключваме и отключваме позицията на
облегалката, както да управляваме наклона
ѝ в пет предварително зададени степени. С бутона, вграден в десния подлакътник, може
да се променя височината на офис стола.


Еволюирането на моделите

Както автомобилите, така и ергономичните офис столове са обект на непрекъснато
усъвършенстване, подобрение на моделите, еволюиране на механизмите, обект на
нови технологични постижения. Офис столът CONTESSA IIе еволюирала версия на предишен модел от 2002-ра година. Този модел запазва стандартния дизайн на оригинала, като същевременно прави

облегалката по-опростена и по-тънка. Okamura Contessa II се отличава със структура за подобрена стабилност и оптимизирано разпределение на теглото на

седящия.

Днес автомобилната индустрия се приближава към ключов момент. Налице е преминаване към
електрически двигател, мотивиран от по-голямото търсене от потребителите,
правителствените политики и новите участници на пазара. Volvo, Ford, Jaguar
Land Rover и Toyota обявиха, че цялото им портфолио от коли ще бъде
електрифицирано до известна степен през следващото десетилетие.


Мисия имидж

И при колата и при ергономичните офис столове говорим за нисък и висок клас. Високият клас превозно средство се отличава с усъвършенстване на двигателя, по-високо ниво на комфорт, скорост, окачване и качество.

Sabrinaе иновативен офис стол, създаден от колаборацията между Okamura Corporation

и Giugiaro Design и съчетава стил и технология от висок клас.

Ето и още висококачествени и луксозни предложения от нас:

Цветовото разнообразие на един модел също е важен почерк на стила и двете индустрии залагат често на него. Особено, ако моделите са желани от клиентите и са бестселъри. Някои брандове автомобили, например Maserati, предлагат десетки екстериорни и интериорни нюанси, включително и за малките детайли. Ергономичните офис столове също се произвеждат с най-различни цветови варианти за мрежата, рамката или дамаската, за да отговорят на различни вкусове, вписвайки се във всяка офис среда.

Мисия за здраве

„Форд“ се развива в тенденциозен и високотехнологичен производител на автомобили от 21-ви век. Трансформацията на компанията е пълна с нови промени - в момента производителят използва разнообразни материали, извлечени от растения и отпадъчни продукти за интериора на колите си.

Новият електромобил на i3 на BMW е наречен най-зеленият автомобил в света. Причината са зеленото производство и фактът, че когато колата е евентуално спряна от експлоатация, може да бъде рециклирана.

ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ CONTESSA II е обвита в дамаска, която покрива мека, но плътна възглавница, съдържаща 3 типа полиуретанова пяна, съчетавайки различни по плътност слоеве, които оптимизират здравословното седене. Осигурява се мека опора в предната част на седалката, която намалява натиска върху бедрата и така подобрява циркулацията на кръвта. В задната част осъществява стабилна позиция за бедрата и подобрява цялостната поза.

ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ SABRINA

притежава редица нововъведения, сред които патентована структура, която позволява следване на естествените въртеливи движения на талията и механизъм, който щади от натоварване всяка част на тялото, включително и глезените.


Време е за офис хумор

Време е за офис хумор
By Iliana Iliana 1 month ago 575 Views No comments

Поднасяме ви порция офисен хумор с цитати на героите от хитовия сериал „Офисът“ и някои „мъдри мисли“ от знайни и незнайни автори.

„Понякога започвам изречение и дори не знам накъде отивам с мисълта си. Надявам се да намеря идеята някъде по пътя.“ – Майкъл Скот, регионален управител на компанията, в която се развива действието на сериала „Офисът“ и човек, който се мисли за най-готиния шеф на света

„Говоря много, така че съм се научила да се „изключвам“ сама“. – Кели Копур, отдел „Обслужване на клиенти“ и „бъбривата“ дама на офиса

„Първо създавай приятелства, след това прави продажби, а след това прави любов. Редът не е от значение.“ – Майкъл Скот, сериала „Офисът“

„Съжалявам, че закъснях. Наистина, наистина не искам да съм тук.“

„Не мисля, че на света ще има достатъчно кафе или нецензурни жестове за точно този понеделник.“

„Понякога ставането от леглото прецаква целия останал ден.“

„Шефът ми пожела „Приятен ден“ и затова си отидох вкъщи.“

„Първите пет дена след уикенда винаги са най-трудните.“

„Кафето ми създаде нереалистични очаквания за продуктивността ми.“

„Идва момент от работния ден, когато осъзнаваш, че повече няма да бъдеш продуктивен до края на работното време. За мен днес този момент беше в 9.13 сутринта.“

Из дебрите на новите технологии

Из дебрите на новите технологии
By Iliana Iliana 1 month ago 457 Views No comments

Във всеки офис има поне един, който ще каже: „Не мога да работя с тези технологии, нищо не разбирам…“. Оттук най-новите офис консумативи, мебели, инструменти или софтуери, които имат за цел да улеснят работата ни, не се ползват екипно, а избирателно.

В днешно време на лавинообразно нашествие на все по-нови и нови технологии, сме принудени да ги приемем като част от ежедневието, дори да не е според вкуса и възможностите ни.

Прегръщайки новите технологии, всеки служител може да има само позитиви – ще увеличи своята продуктивност и тази на колегите, ще се оптимизират продажбите и ще се взимат по-бързо правилните решения.

20 души в един офис могат да изгубят до 30 минути на ден в излишно затваряне и отваряне на прозорци, удобно наместване за писане на компютър или търсене на разпилени книжа или файлове в компютъра, вместо да се доверят на динамични прозорци, които имат настройка за степени на затъмненост, ергономичен стол с бутони в подлакътниците, които да регулират за миг облегалката или софтуер за организация на работния процес.

Но да въведеш новите служители в света на технологичното оптимизиране, не е никак лесна задача. Напротив – това е мисия.

Какво казват експертите?

Според проучване на дигиталната платформа и списание MIT Sloan Management Review, преходът към дигитализация се отразява критично на голяма част от компаниите по света. 63% смятат, че този бавен преход забавя и целия работен процес.

Именно тук идва ролята на мениджъра, който трябва да помогне на служителите си да прескочат препятствията на новите технологии. Има си начини.

1.Обучения

Трудно е да се обучават хора за нови технологични новости (софтуерни инструменти, нова апаратура, дори нови офис столове с куп ергономични приспособления). За да се възприеме нещо, за което по принцип мозъкът има предразсъдъци, трябва да се прави спокойно, бавно и детайлно. Най-добре в случая са индивидуалните обучения или онлайн сесиите. Питайте по-добре сами служителите си какво предпочитат.

Стимулирайте с награди или задължение

Истината е, че има хора, които по рождение са по-възприемчиви към новостите и други, които са по-витални, творчески натури и не обичат да навлизат в дебрите на технологиите. За да накараш човек да направи нещо, което той самият счита за противоестествено, се налага да го стимулираш с похвали, парични компенсации, подаръци.

Другият вариант е да задължиш служителите си да ползват новите устройства.

Има и лесен път

Високотехнологичните офис столове са вече важна и градивна част от големите компании, а напоследък и в по-малките фирми. Те са направени така, че да се управляват лесно и бързо, без никакви затруднения. Моделът ErgoPro SE например е с уникален и иновативен механизъм, който позволява да регулирате височината на стола и наклона на облегалката чрез бутони, внедрени в подлакътниците. Това премахва нуждата от навеждане при регулиране на стола. Други примери, доказващи това, че новите технологии могат да бъдат и супер достъпни, освен ефективни са Ергономичният офис стол ChairPro 1000 HL и ергономичният офис стол Contessa II от Okamura.

Офис градина? Защо не?

Офис градина? Защо не?
By Iliana Iliana 1 month ago 316 Views No comments

Красивата гледка, огромната панорама и откритите пространства към един офис могат да се отразят здравословно както на самите служители, така и на ефективността и продуктивността на компанията.

Ето как:

1.Близо до природата

Прекаленото застояване в офиса води до редица проблеми. От една страна постоянното заседнало положение пред компютъра не е полезно и вече знаем много добре, че поне на 30, 40 минути трябва да ставаме от офисния стол за кратки разходки.

Липсата на достатъчно светлина, праховите частици, които се концентрират и насъбират в затворените пространства, липсата на свеж въздух, водят до апатични състояния, спомагат за увеличаване на стреса в допълнение на редовното професионално напрежение.

Ако имате голяма просторна тераса, ще бъде чудесно, защото глътката свеж въздух, промяната на обстановката и излизането на дневна светлина, директно успокояват и действат заздравително на нервната система. Ако офисът ви има връзка с парк или открито приятно пространство добре. Ако не разполагате с тази възможност, е достатъчна и тераса, която напоследък е задължителна част при проектирането на офиси. Обзаведете я с приятни и удобни градински мебели, аранжирайте я с повече растения, за създаване на усещане за близост до природата и така ще стимулирате служителите си да излизат навън сравнително често, а работата ще се върши с повече ефективност и желание.

2. Привличане на служители

Основно правило за съвременното активно население е лайфстайл, подчинен на еко философията. Един от критериите за работно място на милениалите – поколението в активна работоспособна възраст, е офис, който да им осигурява емоционално и физическо здраве и да поддържа тяхната енергия. Част от тези условия е лесният достъп до външни пространства и открити зони за почивка. Големите прозорци, разкриващи вдъхновяваща панорама и допускащи много дневна светлина, също са сред предпочитаните за работа офис сгради.

3.За стимулиране на екипността

Когато разполагаме с офисен екстериор, служителите все по-рядко ще излизат от сградата, защото няма да има нужда да се отбиват до близките кафенета за почивка, разполагайки с открито пространство на една ръка разстояние.

Освен това, общото открито място, където се събират всички, сближава хора, увеличава възможността за обсъждане на професионални задачи в по-неангажираща обстановка и с повече настроение.

Няколко идеи за ефективно обзавеждане на екстериора:

Ергономична грижа за децата

Ергономична грижа за децата
By Iliana Iliana 1 month ago 60 Views No comments

Проблемът

Проблемът за заседналия начин на живот не е само при възрастните. Последните технически новости и големият интерес на децата към тях, прави по-малките преки жертви на ниската двигателна активност. А липсата ѝ е неприятен фактор за тепърва оформящите се индивиди. През последните години се наблюдава значително зачестяване на гръбначните изкривявания при деца в периода на усилен растеж.

Компютърни игри и чатове, уникалното разнообразие от продукти, които предоставят филмовата индустрия и интернет, задържат подрастващите все повече в седнало положение пред екрана.

Периодът на усилен растеж е между 6 и 18 години, а за съжаление точно в тази възраст детето започва да седи много по-често. За да се развива правилно в този период,то трябва да се движи много, но и да се избягва претоварването.

Не само статичното положение, само по себе си, е проблем за децата. Неудобните чинове и липсата на ергономия при столовете и пейките, води до често повтаряне на неправилната поза, което от своя страна води до умора на гръбначната мускулатура и до изкривявания. Това пък е причина за условен рефлекс, който създава грешен навик и понякога задълбочен или траен проблем с опорно-двигателната система.

Решенията

В някои страни, а и напоследък у нас, самите детски и учебни заведения предвиждат програми за лечебна физкултура, увеличават разнообразието на спортните занимания, правят се профилактични прегледи на децата за наличие на изкривявания...

Все по-често се акцентира и на ергономията, с цел превенция, профилактика, възпитание на децата в правилно и здравословно ориентирано поведение.

Детското ергономично бюро Profi 3 расте заедно с детето. Какво означава това? Работната повърхност, която трябва да е на равнището на подлакътниците на ергономичния стол за комфортно писане на клавиатурата, може да се адаптира според всеки ръст на детето. Това става чрез автоматичен механизъм. Имайки предвид колко бързо децата се променят в периода на растеж, то може да остане верен приятел през цялото детство. Дизайнът е подходящ и за по-малки и за завършващи ученици.

Обикновено ергономичните детски столове са от типа „растящи“, т.е. имат достатъчен диапазон на настройки и височина, които да се адаптират към всяка промяна на детето. Има и такива, съобразени с различните килограми и ръст. Този ергономичен детски стол например, е подходящ за деца до 45 килограма. Всички регулируеми механизми стимулират правилната стойка и отнемат напрежението в мускулите. Настройките се регулират плавно, за да се постигне анти-шок ефект , а колелцата са със самозаключваща се функция за осигуряване на безопасност за детето.

Как да изберем офис стол, за да не ни боли гърбът?

Как да изберем офис стол, за да не ни боли гърбът?
By Iliana Iliana 2 months ago 3428 Views No comments

Интервю на управляващия директор на ChairPro Радостин Кирилов за Rozali.bg.

Все повече хора работят по цял ден на стол. Резултатът от това са болки във врата, кръста, раменете. А причините са много - от неправилната стойка, затвърдена с годините до некачествените офис столове. Решението на проблема не е само едно. Всеки трябва да "поработи" върху начина, по който стои на стола, да се погрижи да се раздвижва периодично, но и да подбере качествен ергономичен офис стол, който да му помага да предотврати появата на болка. Научете повече за това, каква е разликата между обикновените и ергономичните офис столове от специалиста в областта Радостин Кирилов в интервюто за Rozali.bg

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"