Swipe to the left

Болката се "завърта"... от шията!

Болката се "завърта"... от шията!
By Iliana Iliana Today 2 Views No comments

Много често комплексната болка в раменете, гръбначния стълб и ръцете се дължи на една единствена причина - напрегнати и претоварени вратни мускули.

Идеалната поза, която щади тази важна част за спокойствието ни е следната - изправена глава, така че ушите да се намират точно над раменете. Тогава тежестта на главата е изцяло балансирана върху шийните прешлени.

Проблемите започват, когато главата е наклонена напред. Тогава се случва следното:

-Поне два или три пъти се увеличава тежестта, която пада върху шийните прешлени.

-Мускулите на шията и горната част на гърба се претоварват, борейки се да уравновесят гравитацията при наведената напред глава. В резултат мускулите стават по-податливи на болки и спазми.

-Раменете също страдат от тази поза, тъй като и те заемат необичайна позиция, като неизбежно се сгъват напред. А това води до болки и при тях.

-Други последствия от често неправилно натоварване на врата могат да бъдат главоболие, болки в челюстта, намален дихателен капацитет и нарушен баланс.

Как да се избавим от болката във врата?

Ако тя не е вследствие от травма или не се е превърнала в хронична, можем да се лекуваме сами. В другия случай трябва да се обърнем към специалисти.

Няколко трика:

-Почивка - при състояние на релакс, мускулите могат да се самолекуват и болката да отшуми.

-Масаж, поне два пъти седмично.

-Изправената глава, която не натоварва врата, може да се стимулира чрез ергономичен стол с подглавник, който дава опора и не позволява несъзнателното навеждане напред.

-Подвижната стойка за компютър също е добър вариант, защото така мониторът се нагажда спрямо нашите предпочитания, вместо да бъде обратното.

-Гореща струйка върху шията под душа би облекчила болките. И обратно - ледени кубчета, увити в кърпа, също ще успокоят временното неразположение.

Как да изберем правилния градински чадър?

Как да изберем правилния градински чадър?
By Iliana Iliana Today 1 Views No comments

Знаете ли, че първоначално чадърите са използвани за предпазване от слънцето и впоследствие започват да ни пазят от дъжда.

Корените на английската дума за „чадър“ (umbrella) идват от латинското „umbra“, което означава сянка.

Споделяме ви 8 правила, с които да съобразите избора на качествен чадър:

-Материята на сенника на чадъра трябва да съдържа субстанции, които блокират вредното UV лъчение. Такива са например сатен, полиестер и всеки материал, който съдържа микрофибри.

-Колкото е по-плътен материала на сенника, толкова по-добре предпазва от вредните слънчеви лъчи.

-Всеки чадър с UV защита успява да блокира вредните лъчи. Но ако чадърът е в черен цвят, нещата са по-различни, въпреки качествения материал. Този цвят поглъща максимално лъчите, а заедно с тях и радиацията.

-Убедете се, че чадърът, който закупувате, има протективен знак в упътванията или на опаковката! Хубаво е да знаете, че всеки чадър със слънцезащита по-голяма от UPF 30+, е добър щит срещу вредната радиация.

-Избирайки чадър със сребристо покритие, успявате допълнително да намалите достъпа на вреди лъчи. Причината е в отразяването и съответно връщането на максимално количество радиация.

-Когато избирате градински чадър и се предполага, че ще прекарвате дълго време в статично състояние навън, наблегнете на големия диаметър, за максимално покритие.

-Чадърът за плаж е хубаво да е сUPF 50+ или повече. Също така препоръчваме да е с голям диаметър, със стабилен стълб, вентилационни отвори и материя, която е устойчива на вятър.

-Чадър за басейна – съобразете материала на основата. Тя обикновено е от алуминий, дърво или пластмаса. Изберете алуминий, защото е издръжлив на капризите на времето.

Завръщане към детството. В ОФИСА!

Завръщане към детството. В ОФИСА!
By Iliana Iliana Today 1 Views No comments

Редица изследвания доказват, че здравословната работна среда е тази, в която служителите намират нещо повече от правене на едно и също в сива и скучна среда.

С годините, тенденцията офисът да се разнообразява с елементи, които създават настроение и чувство за свобода, е все по-напредваща.

Доказано е, че спомените и асоциациите за детските игри повишават нивото на хормоните на щастието серотонин и ендорфин. Неслучайно във Великобритания, през последните години все повече фирми търсят съоръжения или оборудване на помещения за игри в офис пространствата си.

Доказано е, че само 15 минути тенис на маса или игра на пинбол се отразява възраждащо на професионалното поведение и концентрацията, а изпълнението на задачи в срок се оптимизира с поне 30%.

Тази тенденция е все по-застъпена у нас и големите компании, главно в ИТ сектора, залагат на стаи за релаксиране с футбол на маса, билярд, малки кошчета за баскетбол в коридора и други.

Компаниите Lego, Google, Skype и LinkedIn залагат на цели помещения, наречени „стаи за игра“ и там инвестициите за забавления на служителите наистина са впечатляващи. В офис сградите им има съоръжения, като неонови пързалки, стени за катерене, турнири по волейбол и какво ли още не.

Игровият елемент по време на работа стимулира креативността и откривателския дух. Има изследване върху животни, че по време на игра се създават нови нервни връзки в мозъка.

И още един трик за завръщане към детството – спомените за волни игри сред природата директно се пренасят в един добре озеленен офис. Колкото повече растения има на работното място, толкова по-наситен свеж кислород получаваме, а това засилва паметта и концентрацията. Освен това е доказано, че зеленият цвят успокоява и енергизира.

Стилове офис обзавеждане

By Iliana Iliana 24 days ago 70 Views No comments

4 фактора, с които да съобразим офис мебелите

By Iliana Iliana 24 days ago 1810 Views No comments

Дрескод в офиса?

By Iliana Iliana 1 month ago 33 Views No comments

Кой е Джиорджето Джиуджиаро?

By Iliana Iliana 1 month ago 44 Views No comments

SABRINA – бракът между технологичните иновации и световноизвестния дизайн

By Iliana Iliana 1 month ago 61 Views No comments

Тиково дърво – от корабостроенето до градинските мебели

By Iliana Iliana 1 month ago 103 Views No comments

Contessa II - японската офис икона

By Iliana Iliana 1 month ago 55 Views No comments
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"