Офис столове за тежки хора

Офис столове за тежки хора

Как да изберете стол за потребител с наднормено тегло?


Седящите професии се превърнаха в едни от най-търсените и високоплатените през последните години. Въпреки всичките им предимства обаче повечето служители прекарват по-голямата част от времето си в седнало положение, а това не е здравословно.


Прекарването на часове в седнало положение може да е неизбежно в работата ви, особено ако работите в офис. Това, което може да се избегне, обаче, е последващата болка и дискомфорт, които могат да бъдат причинени от неподходящ стол. Затова е много важно на какъв стол ще изберете



Намирането на подходящ офис стол, ако сте по-тежки, е от още по-голямо значение. Не всеки ергономичен стол на пазара може да е достатъчно здрав и притежава необходимите характеристики, за да се класифицира като добър офис стол за едри хора. Поради това е необходимо малко повече проучване, когато търсите какъв модел да изберете. 


Тежките хора имат различен набор от изисквания към стола. За да ви помогнем в избора, ние направихме обобщение на характеристиките, които да имате предвид. 


Важни характеристики на офис столове за тежки хора

Ако сте по-тежки, то има някои неща, които да вземете предвид при пазаруването на офис стол


Подходяща товароносимост на стола

Първото и най-очевидно от тях е ограничението на теглото. Офис столовете за по-тежки хора са проектирани така, че да издържат поне 100-120кг. Някои модели имат и по-голяма товароносимост.


Винаги четете спецификациите, за да разберете дали столът отговаря на вашето тегло.


Дълбочина и широчина на седалката

Друго съображение за по-тежките хора е дали самият модел ще работи за техния по-едър тип тяло. Проверете дълбочината и широчината на седалката, за да сте сигурни, че ще можете да седите свободно на стола.


Подходяща седалка

Проверете дали столът има подходяща опора за вашето тяло. Това означава дали седалката няма да е прекалено мека. Ако е така, ще потъвате прекалено надолу в нея. Целта е седалката да е достатъчно твърда, за да ви поддържа, докато седите изправени.


Дишащ материал

По-тежките хора са склонни да прегряват по-лесно, ето защо въздушният поток при седене на столовете им трябва да бъде оптимален.


Лумбална опора

За да избегнете хроничните болки в гърба, трябва също така да се уверите, че разглеждате столове, които имат добра лумбална опора.


Офис столът за човек с наднормено тегло трябва да осигурява добро ниво на опора на гръбначния стълб, тъй като тежките хора често имат повече проблеми с гърба.


Добра опора за раменете и врата

Ако страдате от болки в горната част на гърба, раменете или врата, тогава е добре да си вземете стол с по-висока облегалка. 


Освен това е добре столът ви да има подглавник и регулируеми подлакътници. Колкото по-подвижни са подлакътниците и подглавникът, толкова повече ще можете да ги настроите спрямо нуждите си. 


Здрава рамка

Това, което определено трябва да се насочите, са здрави офис столове. Колкото по-здрава е рамката, толкова по-дълго ще издържи вашият стол. Малко вероятно е да се чувствате комфортно, седейки върху слаба основа. 


Кои са най-подходящите ергономични столове за тежки хора?


ЕrgoPro - изключително добър избор за високи и едри хора


Този ергономичен офис стол е подходящ за потребителите с висок ръст и едро телосложение. 


Конструкцията е изключително устойчива. Той е много здрав, с красив дизайн и здрава рамка. 


Столът е с дишаща мрежа, позволяваща на тялото да диша. Технологията Wintex flex mesh осигурява меко и адаптивно усещане. 


Столът има подглавник, който можете да регулирате. Подглавникът има леко извита форма, за да се подобри комфортът на врата. Без значение в каква позиция седите, облегалката за глава на Ergo Pro може да се завърта, за да Ви осигури удобство.


Лумбалната му опора е фиксираната и може да се вдига или сваля заедно с облегалката. 


Можете да настроите подлакътниците в 3 измерения - височина, дълбочина и ъгъл по хоризонтала. Общата му товароносимост е до 150кг.


Определете удобния за вас наклон на облегалката. Столът има синхронен механизъм с възможност за застопоряване в 6 положения на наклон и ъгъл до 35 градуса за релакс.



ЕrgoМax меш - много здрав офис стол с широк подглавник


Ергономичен стол от висок клас. Той ще отговори и на най-високите изисквания. Изграден е от дишаща мрежа за оптимално дишане на тялото.


Можете да сте сигурни, че той е достатъчно здрав и издръжлив на ежедневна употреба. Подсилената му конструкция е изработена от полирана алуминиева сплав. 


Има и големи колелца с диаметър 65мм, подходящи за всички повърхности. Подсилена алуминиева основа, осигуряваща стабилност при седене.


Ergo Max меш има удобен широк подглавник, който можете да регулирате във височина. 


Той има синхронен механизъм с възможност за застопоряване на наклона в 6 позиции. Механизмът се управлява с три удобно разположени бутона, и винт за настройка силата на натиск.


Лумбалната му опора е внедрена в седалката и може лесно да се мести нагоре и надолу. 


Както ErgoPro, така и Ergo Max меш е офис стол с товароносимост до 150кг. Също така разполага с 3 D регулируеми подлакътници. 


Можете да научите повече за тези и други ергономични столове, които Chair Pro предлага. Свържете се с нашия екип, ако имате нужда от консултация. 

Прочети следващата

Болки в китката при писане на компютър: Как да се справите с тях?
Ергономия

Болки в китката при писане на компютър: Как да се справите с тях?

Все повече професии са свързани с активно писане на компютър. Продължителната работа на клавиатурата неусетно може да доведе до различни травми. Най-често срещани болки от дългото седене в офиса са...

Обзавеждане на офис за стартъп

Обзавеждане на офис за стартъп

Как да обзаведете офиса на Вашия стартиращ бизнес? Когато решите да стартирате свой бизнес, трябва да помислите и за вашето работно пространство. Не е достатъчно просто да наемете помещение, което...